ZÍSKEJTE BALENÍ BOHEME ESPRESSO SMĚSÍ ZDARMA

ZJISTIT VÍCE

Představujeme: Dambi Uddo

Naše spolupráce

Náš výlet do Etiopie v roce 2016 se nesl ve znamení podrobného průzkumu. Poté, co jsme projeli křížem krážem Limu, Yirgacheffe, Sidamy, Harraru a Keffu, jsme se rozhodli, že je čas vydat se do oblasti Guji, o které jsme toho tolik nevěděli, s cílem najít nový zdroj skvělé kávy.
Základnou pro náš týdenní výlet po regionu se stala vesnice Shakisso. Ze Shakisso jsme zamířili do hor, najít kvalitní kávu se suchým zpracováním. V Guji je suché zpracování tou správnou volbou, protože místní voda obsahuje hodně rtuti, což je důsledkem intenzivní těžby zlata.
Zdejší lesy, ve kterých rostou divoké kávovníky, nás doslova uchvátily. Průvodce nám dělal Wadessa, staršina vesnice Shakisso a jeden z nejlepších dodavatelů zdejší kávy.

La Boheme Cafe Guji Dambi Uddo

Farma

Dambi Uddo leží uvnitř vrchoviny Guji, který se nachází poblíž Shakisso.
Divoce pěstovaná káva nabízí perfektní biologickou a genetickou rozmanitost kávovníku i samotného lesa. V místním lese je v průměru 10–15 druhů dřevin, díky kterým má káva zvláštní přírodní aroma divokého zázvoru a nejexotičtější medové aroma z tisíců jiných druhů, které majitel naší pražírny, Charles, doposud ochutnal. Sběr divoce rostoucí kávy také ekonomicky podporuje zdejší lesní kmeny.

La Boheme Cafe Guji Dambi Uddo

Farmář

V roce 1995, ve věku 17 let, byl Wadessa nucen opustit střední školu, aby vstoupil do armády a splnil svou vojenskou službu. Po jeho návratu na konci 90. let byla politická situace taková, že nemohl pokračovat ve studiu.
Začal proto pracovat v jednom ze zlatých dolů v oblasti Guji. Své úspory se rozhodl investovat do kávy. V roce 1999 založil první společnost s přáteli, kterou několik let řídil. V roce 2012 vytvořil Wadessa Yachisa novou společnost Guji Highland Coffee Plantation PLC s dalšími členy své rodiny. Teď obhospodařují 150 hektarů půdy. Pracují také s místními farmáři, kteří jim dodávají syrové třešně.

Charles Fleer La Boheme Cafe Dambi Uddo Guji

Káva

Tato káva je zpracovaná suchou metodou a nabízí velmi vyvážené chutě. Vyniká silným sirupovitým tělem s jemnou citronovou aciditou a chutí melasy, zázvoru, černého rybízu a jasmínu.

Kávu z Dambi Uddo můžete ochutnat zde.

La Boheme Cafe Dambi Uddo Guji coffee

Lokální podpora La Boheme Cafe

La Boheme Cafe využilo možnost podpořit a sponzorovat školu působící uprostřed zdejších kávových lesů, což na zdejší staršiny natolik zapůsobilo, že Charlese jmenovali na staršího vesnice Shakisso.

Charles Fleer La Boheme Cafe Guji Dambi Uddo School Charity

Zanechte komentář (všechna pole jsou povinná)

Komentáře budou před zobrazením schváleny.

Vyhledávání