(0)
Hledání

Ethiopia Boji Kochera

Boji je mycí stanice, která se nachází v regionu Kochere. Kochere je pěstitelská oblast blízko města Yirgacheffe, kde se zrodily jedny z nejlepších a nejslavnějších káv na světě. Tuto kávu milujeme pro její jiskrnou aciditu, intenzivní chuť červeného ovoce a sirupovitou sladkost, která je charakteristická pro tuto přírodně zpracovanou etiopskou kávu.

Přírodní zpracování kávy ve stanici Boji jde ve stopách tradičních etiopských metod. Třídění kávových třešní začíná ve velkých nádobách s vodou, kde se káva zbaví nečistot a odstraní se nezralé kávové třešně, takzvaní plaváčci. Pouze zralé třešně, které klesnou na dno nádoby, jsou vybrány jako třešně vysoké kvality, určeny pro svět výběrové kávy. Plovoucí třešně jsou odebírány ke zpracování nižší kvality.

Po omytí a vytřízení pracovníci odnesou třešně přímo na africká lůžka, kde se suší. Třešně se rozloží do jedné vrstvy a dvakrát za hodinu se obracejí. V této fázi je snadné vysbírat jakékoli poškozené třešně, které prošly počáteční selekcí. Po několika dnech se vrstva třešní zvýší, aby došlo ke zpomalení procesu sušení. Celková doba sušení je až tři týdny, pokud je zataženo nebo dva týdny za slunečného počasí.

Dostupnost: Skladem

309  Kč

* Povinná pole

On Stock
<
>

Chuťový profil

Delikátní káva z regionu Kochere se vyznačuje intenzivními tóny červených plodů s chutí banánu, karamelu a sirupovitou sladkostí.

Detaily

  • Ethiopian Heirloom
    Heirloom

    Odrůda

  • Přírodní
    Natural

    Zpracování

  • Několik malých farmářů
    Various Small Lot Farmers

    Farmář

Popis

  • Etiopie
  • Kochere
  • Boji
  • Sdružení farmářů
  • Ethiopian Heirloom
  • Jílovitá
  • 2300 m n. m.
  • Přírodní
  • Únor 2018

Mapa