DORUČENÍ NA ADRESU JIŽ OD 55 KČ

Přemýšleli jste někdy o tom, proč Den Svatého Valentýna vůbec existuje? V našem novém blogu se společně ponoříme do historie a objevíme, jakým způsobem se tento den lásky stal symbolem pro miliony párů po celém světě.

Svatý Valentýn

O tom, kdo je skutečný svatý Valentýn, se sice jen spekuluje, ale existují tři možní kandidáti - a všichni byli mučedníci. Dva z nich sťal římský císař Claudius II., jednoho za tajné uzavírání sňatků, které byly zakázány, a druhého za pomoc křesťanům při útěku z římského vězení, kde byli biti a mučeni. Další byl uvězněn a zamiloval se do dcery žalářníka a poslal jí dopis podepsaný "Od tvého Valentýna". Ať už byl tento nešťastný světec kdokoli, všechny příběhy vykreslují stejný valentýnský obraz: hrdinskou a romantickou postavu.
Den svatého Valentýna vyhlásil 14. února papež Gelasius na konci 5. století, pravděpodobně jako reakci katolické církve na pohanský svátek plodnosti zvaný Lupercalia, který se slavil přibližně v té době. Ve středověku se díky představě, že v polovině února začíná období páření ptáků, zrodila myšlenka, že Valentýn je spojen s láskou. Právě v tomto období začaly být oblíbené valentýnské pozdravy, i když by musely být doručovány na koni nebo pěšky a ne posílány holuby, protože tito ptáci měli dost práce.

Valentýnský černý čaj

Jedním z jistých způsobů, jak potěšit svou drahou polovičku je Valentýnský čaj. Hřejivá čokoládová směs černého čaje s růžovými poupaty, které dodávají tomuto čaji jedinečnou sladkou květinovou vůni.

Cherry Blossom

Naše exkluzivní směs zelených čajů, ochucená zralými a voňavými třešněmi. Tento čaj je zabalený s láskou a pečlivostí pro výjimečné chvíle, jako je třeba Valentýn.

Jane's Garden

Objevte zajímavou kombinaci chutí s naším exkluzivním čajem, který spojuje lahodný zelený čaj, sladké granátové jablko a romantické lístky růže. Tato harmonická směs je výjimečným dárkem ke Dni lásky.

Sypaný čaj Paris

Ponořte se do neopakovatelné atmosféry Paříže s naší nejoblíbenější čajovou směsí, vytvořenou jako vzpomínka na toto kouzelné město lásky. Naše jedinečná kombinace černého čaje, karamelu, rybízu a bergamotu představuje stejnou komplexnost a eleganci jako samotná Paříž.

Vyhledávání