DORUČENÍ NA ADRESU JIŽ OD 55 KČ

Začátek léta se nese v symbolu tepla, výletů do přírody, dovolených i letního grilování. I když mnoho z nás nedá dopustit na svůj oblíbený šálek čaje, v horkém létě je ideální příležitost pro osvěžující ledový čaj. Příprava ledového čaje nemusí být vůbec složitá a s našimi tipy si můžete snadno a rychle připravit osvěžující džbánek nápoje, který vám poskytne čajové ochlazení po celý den. Stačí vám směs ledového čaje, voda a led.

Pokud hledáte inspiraci na originální koktejl pro vaše letní grilování, můžete vyzkoušet náš tip na Mojito ze zeleného čaje.

Tradiční louhování

Můžete připravit ledový čaj z jakéhokoliv druhu čaje dle vašeho výběru. Mezi naše oblíbené patří směsi ledových čajů, které jsou dodávány ve velkých sáčcích dostatečných pro přípravu dvoulitrové karafyčaje.

Postup je jednoduchý , stačí nechat čaj louhovat v horké vodě, následně přidat studenou vodu a led. Máme širokou škálu příchutí, které obsahují letní ovoce jako tropické mango, broskev, stejně jako zelený a černý čaj pro milovníky klasických chutí. Každý si tak může vybrat to, co mu nejvíce chutná. Pokud hledáte osvěžení po náročném pracovním dni, můžete vyzkoušet kombinaci vodního melounu s mátou, která vás okamžitě dostane do letní nálady.

Fantazii se meze nekladou, můžete přidat letní ovoce nebo plátek citrónu jako ozdobu.

Cold Brew

Pokud máte zkušenosti s výrobou Cold Brew kávy, jistě víte, o čem mluvíme. Mnozí lidé upřednostňují tento způsob přípravy, protože bez použití tepla je extrahováno méně taninů a výsledkem je jemnější chuť čaje. 

Příprava metodou Cold Brew je velmi jednoduchá. Stačí dát sáček směsi Iced Tea do karafy se studenou vodou a nechat ho odležet v lednici po dobu 6-12 hodin. Čím déle necháte čaj extrahovat, tím získáte intenzivnější chuť.  Pokud chcete vytvořit koncentrát, stačí použít pouze polovinu množství vody. Takto připravený koncentrát můžete skladovat v menší nádobě v lednici a podle potřeby si z něj připravit jednu porci ledového čaje. 

Pro udržení čerstvosti ledového čaje se ujistěte, že je karafa opatřena víkem, aby se do čaje nepřenášely jiné pachy z lednice. Karafa Kinto Luce je ideálním nástrojem pro přípravu a skladování ledového čaje s vestavěným filtrem.

You Brew You

Jste milovníci černého čaje, zeleného nebo dáváte přednost ovocnému? Ať už je vaše oblíbená metoda přípravy i preferovaná chuť jakákoliv, oslavte začátek léta s vychlazenou sklenicí ledového čaje v ruce.

Horké počasí je ideální pro odpolední koktejl, jako náš recept na Mojito ze zeleného čaje!

KOUPIT

Vyhledávání