DORUČENÍ NA ADRESU JIŽ OD 55 KČ

Při přípravě dobré kávy hraje roli mnoho faktorů. Důležitý je nejen výběr správných kávových zrn, ale také jejich mletí. Když mluvíme o mletí kávy, máme na mysli úroveň hrubosti, na kterou jsou zrna rozemleta. Při nákupu kávy v našich kavárnách si můžete být jisti, že naši baristi zajistí ideální hrubost mletí pro přípravu lahodné kávy. Ale kdo se postará o správně namletou kávu u vás doma?

Chuť kávy je ovlivněna hrubostí mletých kávových zrn. Pokud máte pocit, že vaše káva je příliš kyselá nebo hořká, může to být způsobeno špatným mletím kávy. Hrubost mletí kávy je určena také metodou přípravy.  Například při přípravě kávy metodou French press extrakce kávy probíhá ponořením do vody. Tento typ přípravy vyžaduje hrubší mletí. Naopak, při vaření espressa voda rychle protéká mletou kávou, a je třeba kávu namlít jemněji.

Jaký typ mletí si zvolit?

Pokud si kávu melete doma, je dobré vědět, jaký druh mletí bude vhodný pro vaše zařízení. Důvěřujte svým chuťovým buňkám nebo se inspirujte naším průvodcem. Pokud zjistíte, že káva je příliš kyselá, zkuste ji namlít jemněji. Pokud je příliš hořká, zkuste zvýšit hrubost mletí.

Pokud máte doma mlýnek, na němž se dá nastavit požadovaná hrubost mletí pro vaši oblíbenou přípravu kávy, pak máte vyhráno. Potěší vás lahodná vůně čerstvě namletých zrn i chuť výsledného nápoje.  Mlýnek můžete dle preferencí zvolit ruční nebo elektrický.  Bez ohledu na to, který si vyberete, budete muset experimentovat, abyste našli ideální nastavení mletí. Pak už stačí jen zakoupit na našem eshopu nebo v kavárně celá zrnka některé z jednodruhových káv nebo espresso směsí a domácí příprava kávy může začít.

Vyhledávání