ZÍSKEJTE BALENÍ BOHEME ESPRESSO SMĚSÍ ZDARMA

ZJISTIT VÍCE

Představujeme: Las Terrazas

Naše spolupráce

La Boheme Cafe spolupracuje z touto rodinnou farmou již od roku 2014, kdy se Charles, majitel naší pražírny, seznámil s Renardem “Nayo” Ovalle Videsem při návštěvě jeho malebných polích v guatemalské oblasti Huehuetenango.

Farma

Jak to celé začalo?První stránky příběhu se začaly psát již v roce 1958 kdy Renardův dědeček Jorge Vides, vážený doktor, cestoval po celé zemi a léčil nemocné vesničany. Během cestování objevoval Jorge neutuchající krásu země. Koupil první pole v oblasti Huehuetenango a začal pěstovat převážně odrůdu kávy Bourbon a Caturra. Nikdo by si tenkrát nepomyslel, že káva z této oblasti získá takové kvality a prestiže. Jeho komunitní aktivity se dále rozšiřovaly. V roce 1980 založil místní školu pro děti pracovníků na poli a obyvatele okolních vesnic. Nedlouho po založení se škole dostalo akreditace od Ministerstva školství a hrdě nese Jorgovo jméno dodnes. Stejně jako místní nemocnice.

Farmář

V roce 2001 jeho dcera a vnuk, Renardo “Nayo” Ovalle Vides, obnovili jeho odkaz a začali na místě opět pěstovat kávu dle jeho postupu. Ukázalo se, že se vydali správnou cestou, protože už v roce 2002 získali druhé místo v prestižní soutěži Cup of excellence. Jejich filozofie plně souzní s filosofií La Boheme Cafe: 1. vášeň pro kvalitní kávu, 2. sociální odpovědnost, 3. ekologická udržitelnost.Renardo “Nayo” Ovalle Vides

Káva

Káva Las Terrazas 88 vyrostla na micro lotu Jaqueline, pojmenovaném po Renardově manželce Jaqueline, uznávanou odbornicí s velmi vytříbenou chutí a speciálním Q-Grader tréninkem, která vede rodinnou kávovou laboratoř v Guatemala City.

Až si budete vychutnávat šálek kávy z této oblasti, můžete si být jisti, že jste si nekoupili jen direct trade výběrovou kávu vysoké kvality, ale zároveň podporujete i místní obyvatelstvo. 

Zanechte komentář (všechna pole jsou povinná)

Komentáře budou před zobrazením schváleny.

Vyhledávání